Εμπνευσμένα πιάτα από τη Μεσόγειο και την Κάρπαθο

Με συνταγή Καρπάθου και μεσογειακό μενού στην καρδιά του Ψυχικού – Το εστιατόριο που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σου

Εστιατόριο «Κρίθαμος»: Πέρασαν πολλά χρόνια από την ημέρα που οι γονείς του Στέλιου Κωνσταντινίδη, του ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Κρίθαμος», πήραν την απόφαση να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αμερική.

Μαζί τους και ο μικρός Στέλιος, που από 10 χρονών βρέθηκε να δουλεύει, βοηθώντας την οικογένειά του στο χώρο των εστιατορίων. Η καθημερινή τριβή με τον χώρο, όπως ήταν φυσικό, του έδειξε τον δρόμο. Μεγαλώνοντας σπούδασε στο αντικείμενο της μαγειρικής κάνοντας μία επιτυχημένη καριέρα στο χώρο.

Ένα καλοκαίρι όμως έμελλε να είναι το μοιραίο. Ο κ. Στέλιος, με καταγωγή από την μαγική Κάρπαθο, γυρνά στην Ελλάδα και παίρνει μία απόφαση. Να μείνει για πάντα στην πατρίδα…

Για 10 χρόνια περίπου εργάστηκε και γνώρισε την ελληνική αγορά, μέχρι που το 2007 έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, ανοίγοντας το εστιατόριο «Κρίθαμος».

Από την πρώτη στιγμή τόσο η τοπική κοινωνία αλλά και όλη η Αθήνα αγκάλιασε τόσο τον κ. Στέλιο όσο και τον μοναδικής ομορφιά χώρο του. Από το εστιατόριο παρήλασαν σπουδαίοι πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και πολλοί κοσμικοί.

Στόχος του ήταν να προσφέρει άψογη ποιότητα εξυπηρέτησης και φαγητού στον πελάτη μαθαίνοντάς του τα μυστικά της Καρπάθου.

Και το κατάφερε. Η σταθερή και ζεστή προτίμηση των πελατών του όλα αυτά τα χρόνια είναι αυτό που τον κάνει περήφανο.

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια λειτουργίας του εστιατορίου και ο κόσμος στηρίζει «Κρίθαμο».

Το μενού είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις της Καρπάθου αλλά και όλης της Μεσογείου. Με τρόπο αρμονικό συνδυάζεται η παράδοση με την ποιότητα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα σας πείσουν για την ζεστασιά και την μοναδικότητα του χώρου.

«Οι σαλάτες του έχουν μία αξεπέραστη γεύση. Η ιδιομορφία βασίζεται στις πρώτες ύλες, τη διαφορετική σκέψη καθώς και σε υλικά όπως το ξεροσφέλι Μάνης και η ξυνομυζήθρα Κρήτης» λέει ο σεφ του εστιατορίου.

Όσον αφορά τα πιάτα με κρέας ξεχωρίζει η Picanha 100 ημερών ωρίμανσης ενώ και τα ψάρια είναι άλλου επιπέδου. Μία ματιά στο μενού θα σας πείσει.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Kάνε την εγγραφή σου για να λαμβάνεις τις προσφορές μας