Εμπνευσμένα πιάτα από τη Μεσόγειο και την Κάρπαθο

ΚΡΑΤΗΣΗ

Το καλύτερο γεύμα με φίλους

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που τα πάντα γύρω μας τρέχουν με τρελούς ρυθμούς, που οι μέρες περνάνε χωρίς να τις καταλαβαίνουμε. Πολλές φορές λειτουργούμε ως θεατές ενός έργου που μας χρειάζεται πρωταγωνιστές. Τρέχουμε για να προλάβουμε την ζωή, αγνοώντας ή ξεχνώντας το νόημα της. Μια βόλτα με τους φίλους μας, ένα καλό φαγητό, ένα καλό κρασί.

Η συναναστροφή με την παρέα μας, τα αστεία μας, τα γέλια μας, είναι όλα αυτά που μας βγάζουν από τον μικρόκοσμο μας και μας κάνουν, έστω για λίγο να ξεχνάμε τα προβλήματα μας και τις έννοιες μας. Όλοι απολαμβάνουμε να μοιραζόμαστε καλές στιγμές με καλή παρέα.
Έχουμε διαμορφωθεί, σε μεγαλύτερο βαθμό, από όλα σχεδόν τα άλλα είδη, να λειτουργούμε σε σύνδεση και αλληλεξάρτηση μεταξύ μας. Η εποχή στην οποία ζούμε τώρα, όλο και πιο απομονωμένοι από τους άλλους, δεν μοιάζει με καμιά προηγούμενη, οι φιλίες χάνονται, ξεθωριάζουν, μένουν στην άκρη.

Η καθημερινότητα, κυρίως, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δύσκολη. Ας μην την κάνουμε λοιπόν, δυσκολότερη, με το να κλεινόμαστε στον εαυτό μας. Θα πρέπει να βγούμε από τη γυάλα, να «γκρεμίσουμε» τους τοίχους και να αναμειχθούμε με το πλήθος. Να γνωρίσουμε νέα μέρη, να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις, να κάνουμε νέους φίλους, να γνωρίσουμε καλύτερα τους συναδέλφους μας κι εκτός εργασιακού χώρου. Να ζήσουμε. Γιατί και αυτό άλλωστε σημαίνει «ζωή». Οι φίλοι δεν είναι στη ζωή μας για να γεμίζουν τα κενά μας. Είναι εκεί, παρόντες, γιατί τους χρειαζόμαστε για να μοιραζόμαστε πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας και γιατί είναι γνήσιο κομμάτι της.

Γύρω από ένα όμορφο τραπέζι με νόστιμα φαγητά καλό κρασί και φυσικά καλή παρέα, νιώθει κανείς μια ιδιαίτερη ευδαιμονία και ευφορία. Είναι όλο αυτό το μυστήριο, που σε κάνει να χύνεις κάτω το κρασί σου, που λύνει τη γλώσσα, που ανοίγει τις αισθήσεις, που σε μεταφέρει σε έναν κόσμο δικό σου. Γιατί αυτό είναι που τελικά δημιουργεί το καλύτερο γεύμα. Γιατί στην απλότητα κρύβεται η ουσία της ζωής και όχι στην πολυπλοκότητα. Να μας αρκεί η καλή παρέα και το καλό φαγητό.

Αγαπάμε να τρώμε με φίλους μας, γιατί μας θυμίζει πως, ό,τι κι αν συμβαίνει, όσο κι αν τρέχουμε, όσο κι αν απομονωνόμαστε, υπάρχουν δυο, τρεις, πέντε άνθρωποι στους οποίους μπορούμε να στηριχτούμε, να είμαστε ο εαυτός μας, να μοιραστούμε τα πάντα (και ενίοτε να τσακωθούμε χωρίς ενδοιασμούς).

Στον Κρίθαμο θα βρείτε το καλό φαγητό με την ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα. Θα βρείτε το χώρο, το τραπέζι και το καλό γεύμα για να έρθετε πιο κοντά, με την την παρέα σας και να περάσετε καλά. Να αποτινάξετε το βάρος της καθημερινότητας. Ο Κρίθαμος είναι ένας χώρος που σε ταξιδεύει σε όμορφους τόπους, σαν την Κάρπαθο, την λεβεντογέννα Κρήτη, σε όλη τη Μεσόγειο. Στο εστιατόριο Κρίθαμος, θα ξεφύγετε από την καθημερινότητα της πόλης, τρώγοντας αγνά, απολαμβάνοντας σπιτικές παραδοσιακές συνταγές και εκλεκτό κρασί, γιατί από τις αγνές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων μόνο φιλοξενία, φως και μεράκι μπορεί να παραχθεί τελικά.

Ελάτε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα! Εμείς βάζουμε το φαγητό και το κρασί.

Kάνε την εγγραφή σου για να λαμβάνεις τις προσφορές μας